Japanilainen Blogi

Miten Tehdä Matcha-teetä ilman Vispilä?

Miten Tehdä Matcha-teetä ilman Vispilä?

Haluatko valmistaa perinteistä japanilaista teetä kotona, mutta sinulla ei ole tarvittavia välineitä? Haaveiletko matcha-teen valmistamisesta nopeasti ja ilman vaivaa?

Olemme intohimoisia Japanin auringon maata ja maailmaa kohtaan. Meillä on jopa paljon kokemusta perinteisistä juomista, kuten matcha-teestä!

Artikkelissamme opit :

 • Miten tehdä matcha teetä ilman vispilää
 • Vaihtoehdot perinteiselle puiselle vispilälle
 • Tämän herkullisen teen monet salaisuudet

Tätä perinteistä japanilaista teetä käytetään kaikkialla maailmassa, ja se on erittäin suosittu Japanissa.Kun olet lukenut tämän artikkelin, tiedät paljon enemmän tästä teestä ja pystyt valmistamaan matcha-teetä milloin ja missä tahansa.

Otetaan selvää nyt!

Mitä matcha tee on?

matcha tee

Ennen kuin tiedämme tarkalleen, miten se valmistetaan, on tärkeää ymmärtää sen alkuperä.

Matcha-tee on hyvin erityinen vihreä tee Japanista. Se kirjoitetaan japaniksi 抹茶. Se tarkoittaa murskattua teetä, jota olet ehkä nähnyt Japanin perinteisissä seremonioissa.

Todellisuus on hieman monimutkaisempi… Vaikka se esitetään usein japanilaisen eliitin teenä, se ei ole oikeastaan sitä. Alun perin se oli kiinalainen luomus vuodelta 960.

Vasta useita satoja vuosia myöhemmin japanilainen buddhalaismunkki päätti tuoda tämän teen kissojen maahan. Siitä tuli niin suosittu, että kaikki japanilaiset ottivat sen käyttöön sen hyvien ominaisuuksien ja ainutlaatuisen maun vuoksi.

Lisäksi tällainen tee sopii täydellisesti Buddha- suitsukkeen kanssa, joka sopii täydellisesti yhteen huoneistasi zenin ja terveen hengen saavuttamiseksi.

Matcha-teen tunnistaminen:

Tämä tee eroaa hyvin paljon muista teistä, ensinnäkin se on jauhemaista, eikä sitä myydä lehtien muodossa kuten muita teelaatuja. Tämä jauhe valmistetaan jauhamalla teelehdet kahden kiven välissä.

Matcha-teellä on myös hyvin ainutlaatuinen väri. Se ei ole tummanvihreä kuten jotkut vihreät teet. Se on paljon vaaleampi ja räikeämpi vihreä väri. Mitä puhtaampi vihreä, sitä parempi tee.

Perinteisen japanilaisen vihreän teen edut

Japanilainen vihreä tee

Jos olet kiinnostunut matcha-teen valmistuksesta, tiedät luultavasti joitakin tämän herkullisen teen eduista. Moniin ongelmiin on monia, monia etuja.

Matcha-tee auttaa laihtumaan: koska se sisältää EGCG:tä ja kofeiinia, se on täydellinen sekoitus stimuloimaan ja tehostamaan ihmisen aineenvaihduntaa, mikä nopeuttaa rasvanpolttoa.

Matcha-tee auttaa sinua rentoutumaan ja keskittymään: Jos sinulla on tärkeä tehtävä, tämä tee on lähes maaginen ratkaisu. Se auttaa sinua suoriutumaan tehtävästäsi menettämättä keskittymistäsi.

Viivästyttää ikääntymistä: antioksidanttisen aktiivisuutensa ansiosta se poistaa vapaita radikaaleja. Tämän jälkeen solut pääsevät eroon ikääntymiseen vaikuttavista tekijöistä.

Miksi vispilä käytetään?

Puinen vispilä

Olet usein nähnyt tämän perinteisen japanilaisen puisen vispilän, joka on yleensä pakollinen. Mutta opettelemme tietysti, miten matcha-teetä voi valmistaa ilman sitä.

Joidenkin asiantuntijoiden mukaan matcha-teen maku ja pehmeys riippuu myös vispilästä. On tärkeää valita oikea vispilä, jos mahdollista.

On ihanteellista käyttää bambuvispilää, koska se on erittäin joustava ja joustava. Silloin voit helpommin muodostaa kermaisen vaahdon. Kokeneella käsityöläisellä voi olla useita eri jäykkyydeltään ja puultaan erilaisia vispilöitä, jotta hän saa joka kerta aikaan erityisen ja ainutlaatuisen tuloksen.

Löytämällä täydellisen tasapainon käsityöläisellä on paremmat mahdollisuudet valmistaa kevyttä, runsasta ja korkealaatuista teetä. Tekniikka on tietysti tärkeää, mutta sen voi oppia kokemuksen myötä.

Vaihtoehdot japanilaiselle puiselle vispilä

Vispilä

Jos sinulla ei ole ollut mahdollisuutta ostaa perinteistä puista vispilää tai jos et tiedä, miten sitä käytetään, älä huoli, on olemassa erilaisia vaihtoehtoja, jotka esittelemme sinulle!

Sähköinen vispilä

Niille, jotka ovat laiskoja ja kiireisiä, tämä on täydellinen ratkaisu! Voit korvata klassisen matcha-teen valmistusmenetelmän sähkövatkaimella puinen vispilä sijaan.

Tämä nopeuttaa valmistusprosessia huomattavasti! Suosittelemme silti, että pidät suoraa liikettä, kun vatkaat teetä kulhossa. Tällä menetelmällä voit nauttia kotitekoista teetä, joka on hieman vähemmän maukasta mutta yhtä tehokasta.

Takavaihteen kanssa

Jokaisella on reppu! Lopputulos ei tietenkään ole yhtä täydellinen, mutta se on enemmän kuin tarpeeksi amatöörille, ja jos olet tarpeeksi taitava tekniikassa, maku on sinulle hyvin vähän erilainen.

Maidonvaahdottimella

Jos sinulla on tämä työkalu kotona, se on loistava, koska se on erittäin tehokas ja helppokäyttöinen. Kaada koneeseen hieman vettä ja siivilöi matcha sen päälle, kaada sitten loput vedestä ja käynnistä kone!

Sekoittimella

Kuumenna vettä kattilassa tai mikroaaltouunissa ja kaada se kulhoon. Lisää sitten haluamasi määrä matchaa ja sulje se. Aloita sekoittaminen hitaasti muutaman sekunnin ajan (enintään 10 sekuntia) ja lisää sitten vähitellen nopeutta. Noin 2 minuutin kuluttua voit pysäyttää sekoittimen ja tarjoilla!

Reseptit matcha-vaahdon tekemiseen kotona

matcha kotiin resepti

Mitä tarvitset:

 • Yksi teelusikallinen
 • Metallinen tai puinen vispilä (tai sähköinen vispilä).
 • Syvä keraaminen kulho

Tarvittavat ainekset (1 henkilö):

 • 1 teelusikallinen matcha-teejauhetta
 • 30 cl kuumaa vettä

Miten valmistetaan matcha-teetä:

 1. Huuhtele kulho kylmällä vedellä.
 2. Lisää raikasta vettä.
 3. Laita 1 teelusikallinen matcha-teetä sisälle.
 4. Hajota kokkareet varovasti vatkaamalla jauhetta.
 5. Keitä 30 cl vettä. Anna veden jäähtyä noin 70 asteeseen (odota noin 2 minuuttia sen jälkeen, kun kattila on sammutettu).
 6. Kaada nyt vesi kulhoon.
 7. Vatkaa sisältö nopeasti ylhäältä alaspäin vaahdoksi.
 8. Kun vaaleanvihreä vaahto ilmestyy, on aika pysähtyä! Voit nauttia

Yhteenveto

matcha

Mitä matcha tee on?

Matcha-tee on Japanista peräisin oleva vihreä tee. Se on murskattu tee, jota käytetään usein seremonioissa Japanissa.

Mitkä ovat matcha-teen edut?

Matcha-tee on energiajuoma, koska se sisältää kofeiinia. Se sisältää myös aminohappoa, joka edistää rentoutumista ja laihtumista.

Mitä vaihtoehtoja vispilä on?

Jos haluat valmistaa matcha-teetä ilman vatkainta, voit käyttää taikinavispilää, sähkövispilää tai tehosekoitinta.

Nyt on sinun vuorosi!

kotitekoinen matcha

Nyt kun olemme nähneet kaiken, mitä sinun täytyy tietää valmistaa matcha-teetä kotona ilman vispilää, on aika ryhtyä toimeen! Ota siis artikkelimme yhdeltä puolelta ja tarvitsemasi ainesosat toiselta puolelta, jotta voit valmistaa tämän herkullisen teen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *