Japanilainen Blogi

Top 15 Parasta K-Pop-ryhmää

Top 15 Parasta K-Pop-ryhmää

K-pop on korealainen musiikkilaji. Korealainen popmusiikki on pirteää, hauskaa ja täynnä energiaa, joten jos et ole vakuuttunut, mitä odotat? K-popista on tullut maailmanlaajuinen ilmiö, joka on juurtunut syvälle korealaiseen kulttuuriin, ja sen tähdet ovat levittäytyneet ympäri maailmaa, ja sen vauhdikkaat tanssisoundit, hurjan värikäs estetiikka, trendikäs muoti ja miljoonat videot täydellisestä koreografiasta tekevät siitä maailmanlaajuisen ilmiön.

Se on osa niin sanottua “Hallyua”, joka tarkoittaa kirjaimellisesti “korealaista aaltoa” ja jolla viitataan eteläkorealaisen kulttuurin valtavaan ja jatkuvasti kasvavaan vaikutukseen, joka ilmenee kaikessa Netflixin K-draamoista K-kauneuden huimaan nousuun.

k-pop

Tästä huolimatta K-pop on kulttuurivienti, josta et ehkä tiedä paljoakaan, vaikka musiikkiteollisuuden arvo on 5 miljardia dollaria. Itse asiassa BTS, yksi K-popin suosituimmista ryhmistä, myi viime vuonna enemmän albumeita kuin Taylor Swift, Billie Eilish ja Ariana Grande. Siksi meidän mielestämme on aika tietää niistä kaikki, sillä niiden merkitys kasvaa jatkuvasti.

Mutta valitettavasti on mahdotonta puhua K-popista ilman, että joutuu kohtaamaan traagisia tarinoita. K-pop-idolien itsemurhien määrä on hyvin korkea, ja viime lokakuussa itsemurhan teki myös 25-vuotias Sulli, entinen f(x)-tyttöyhtyeen jäsen. Kuukautta myöhemmin Sullin ystävä Goo Hara, 28, joka soitti Kara-yhtyeessä, teki myös itsemurhan. Vuonna 2017 Kim Jong-hyun, 27, teki itsemurhan paljastettuaan SHINee-yhtyeensä menestyksen mukanaan tuomat valtavat paineet.

Näyttää siltä, että K-pop-maineeseen liittyy sietämätön asema: täydellisesti kiillotettu, täydellisesti ajoitettu ja yksinkertaisesti aina täydellinen, mikä saa monet K-pop-tähdet turvautumaan plastiikkakirurgiaan.

Japanilaiset villapaidat

Korealaiset idolit elävät varhaisesta iästä lähtien mekaanista elämää ja noudattavat säästeliästä harjoitusohjelmaa”, sanoo eteläkorealainen toimittaja Lee Hark-joon. “Heillä on harvoin mahdollisuutta kehittää normaalia kouluelämää tai normaaleja sosiaalisia suhteita.” Hark-joon lisäsi myös, että K-pop-tähdet joutuvat alttiiksi monille väärinkäytöksille verkossa, koska heidän ammattinsa liittyy läheisesti sosiaalisiin verkostoihin. Tämän vuoksi Etelä-Korean hallitus on harkinnut verkkokiusaamista koskevan koulutuksen käyttöönottoa kouluissa.

On selvää, että K-popissa on muutakin kuin synteettistä musiikkia ja koreografiaa, ja on helppo ymmärtää, miksi tämän valtavan genren viehätys kasvaa. Mutta mikä olisikaan parempi tapa oppia K-pop-ilmiöstä kuin musiikin kautta? Olemme keränneet yhteen parhaat K-pop-yhtyeet, joiden avulla voit aloittaa tämän orastavan liikkeen kuuntelemisen. Käynnistä Spotify-soittolista ja valmistaudu taputtamaan jalkojasi…

1. BTS

BTS

Tämä seitsenhenkinen korealainen boys band on valloittanut maailman myrskyn mukana, ja se on kiistatta K-popin suurin nimi. BTS on myynyt loppuun konsertteja Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa, noussut kahdesti listaykköseksi Yhdysvalloissa, sillä on 16 miljoonaa kuukausittaista kuuntelijaa Spotifyssa, se on myynyt 16 miljoonaa albumia (Map of Soul on Korean historian myydyin albumi) ja se oli myydyin artisti debyytillään 2010-luvulla.

IFPI:n Global Artist Chartin mukaan BTS oli vuoden 2018 toiseksi myydyin artisti (Draken jälkeen) ja ainoa ei-englanninkielinen ryhmä, joka pääsi listalle. Seitsemän jäsentä ovat räppärit Suga, RM ja J-hope sekä laulajat Jimin, V, Jin ja Jungkook.

2. SUPERM

SuperM

SuperM on uusin K-popin superyhtye, joka perustettiin vasta viime vuonna ja joka koostuu joistakin genren ikonisimmista artisteista. Seitsemän jäsentä kuuluu neljään menestyneeseen ja edelleen aktiiviseen K-pop-ryhmään: EXO, WayV, NCT 127 ja SHINee.

3. BIGBANG

Bigbang

BigBang on yksi maailman myydyimmistä boys band, joka perustettiin vuonna 2016 ja joka on myynyt yli 150 miljoonaa levyä. Maaliskuussa 2019 jäsen Seungri ilmoitti vetäytyvänsä alalta Burning Sun -yökerhoa ympäröivien seksiskandaalien vuoksi, joissa poptähteä syytettiin prostituution järjestämisestä, laittomasta uhkapelistä ja kavalluksesta.

4. GIRLS’ GENERATION

Girls' Generation

Heidät tunnetaan Etelä-Koreassa “The Nation’s Girl Groupina“, ja heidän albuminsa ovat täynnä omaperäisiä elektropop-kappaleita, ja vuonna 2017 Billboard nimesi heidät “vuosikymmenen parhaaksi K-pop-tyttöyhtyeeksi“. Ryhmässä on kahdeksan laulajaa: Taeyeon, Sunny, Tiffany, Hyoyeon, Yuri, Sooyoung, Yoona ja Seohyun.

5. BLACKPINK

Blackpink

Blackpink, jonka muodostavat tytöt Jisoo, Jennie, Rosé ja Lisa, on toinen Soulissa syntynyt tyttöyhtye, joka on menestynyt hyvin. Marraskuussa 2019 heistä tuli ensimmäinen K-pop-ryhmä, joka liittyi YouTuben “miljardin katselukerhoon”, kun heidän singlensä Ddu-Du Ddu-Du-Du videolla on yli miljardi katselukertaa YouTubessa.

Ainoa muu korealainen ryhmä, joka on liittynyt tähän kerhoon, on Psy Gangnam Stylen kanssa (muistatko heidät?). Blackpink päätti hiljattain myös In Your Area -kiertueensa, jossa he esiintyivät noin 205 000 fanille.

Huhujen mukaan bändi tekisi yhteistyötä Lady Gagan kanssa tämän uudella albumilla, mutta mitään ei ole vielä vahvistettu.

6. EXO

EXO

EXO on toinen erittäin suosittu ja palkittu K-pop-yhtye, joka on noussut neljä kertaa Billboardin maailmanlaajuisen albumilistan ykköseksi. Vuonna 2012 perustettu ryhmä esiintyi vuoden 2018 talviolympialaisissa Pyeongchangissa. Heidän musiikkinsa on loistava ja dynaaminen sekoitus rapiä, hiphopia, R&B:tä ja rockia.

7. DRUNKEN TIGER

Drunken Tiger

Drunken Tiger on yksi korealaisen hiphopin pioneereista, ja se perustettiin vuonna 1999, ja se on voittanut useita musiikkipalkintoja lukuisilla albumeillaan. Heidän ensimmäinen albuminsa, Year of the Tiger, oli kiistanalainen, koska se sisälsi yksiselitteisiä sanoituksia ja poikkesi popkulttuurin normeista.

8. FLY TO THE SKY

Fly to the Sky

Fly to the Sky oli vuonna 1999 Brian Joon ja Hwanheen muodostama R&B-duo. Julkaisijat H2media ja iMe KOREA. Heidät perusti SM Entertainment ja he debytoivat virallisesti 21. marraskuuta 1999 “Login HOT” -konsertissa. He julkaisivat debyyttialbuminsa Day by Day joulukuussa 1999.

9. MISS A

Miss A

Miss A toimi vuosina 2010-2017, ja siihen kuuluivat laulajat Fei, Jia, Min ja Suzy. Heidän ensimmäinen kappaleensa Bad Girl Good Girl nousi Gaon Digital Chartin ykköseksi, mikä teki heistä ensimmäisen yhtyeen, jonka debyyttikappale oli listan ykkönen. Kappaleesta tuli vuoden 2010 suosituin kappale.

10. SUPER JUNIOR

super junior

Super Junior eli SJ räjähti vuonna 2009, kun he julkaisivat hittisinglen Sorry, Sorry samannimiseltä albumilta. Heidän suosionsa toi heille lempinimen “King of Hallyu Wave“.

11. NCT 127

nct 127

Tämä 10-henkinen bändi on kotoisin Soulista (siis 127, kaupungin pitkittäiskoordinaatti) ja julkaisi viimeisimmän albuminsa “Neo Zone” viime kuussa. He ovat yksi tämän hetken suosituimmista K-pop-ryhmistä, joilla on 7,1 miljoonaa seuraajaa Instagramissa ja yli 2,4 miljoonaa kuuntelijaa Spotifyssa kuukausittain.

12. SEVENTEEN

Seventeen

Ryhmän nimestä huolimatta Seventeen koostuu 13 jäsenestä, joista kukin kuuluu tiettyyn alayksikköön: “Hip-Hop Unit”, “Vocal Unit” ja “Performance Unit”. Seventeen julkaisi kuudennen EP:nsä You Made My Dawn tammikuussa 2019, ja Home-kappaletta pidetään yhtenä heidän parhaista kappaleistaan. Heidän uusin kappaleensa Fallin’ Flower julkaistiin 1. huhtikuuta 2020, ja se on ryhmän toinen japanilainen single.

13. T-ARA

T-ara

Tämä tyttöryhmä, joka lausutaan “tiara”, toimi vuosina 2009-2017. Heidän toinen minialbuminsa John Travolta Wannabe (2011) sisälsi ensimmäisen singlen Roly-Poly, josta tuli vuoden 2011 suosituin ja ladatuin kappale Etelä-Koreassa.

14. MONSTA X

Monsta x

Tämä yhtye debytoi vuonna 2015 debyytti-EP:llä Trespass ja teki täysosuman englanninkielisillä kappaleilla kuten Someone’s Someone ja Who Do U Love? Viime vuonna laulaja-lauluntekijä Wonho ilmoitti jättävänsä yhtyeen, ja Monsta X jatkoi seitsenhenkisenä bändinä. Verkkovetoomus Wonhon pitämiseksi ryhmässä keräsi yli 480 000 allekirjoitusta.

15. WONDER GIRLS

Wonder Girl Kpop

Wonder Girls esiintyi kymmenen vuoden ajan vuosina 2007-2017, ja heidät tunnetaan “Etelä-Korean retrokuningattarina” 1960-, 1970- ja 1980-luvuilla inspiroituneista kappaleistaan. Heidän tunnetuin kappaleensa lienee vuonna 2008 julkaistu single Nobody, joka toi heille kansainvälistä tunnustusta.

Toivottavasti tämä top 15 -lista parhaista K-pop-ryhmistä on antanut sinulle lisää tietoa tästä kasvavasta musiikkityylistä.

Jos haaveilet pukeutuvasi kuin suosikki K-pop-tähteesi, tutustu kaikkiin japanilaisiin t-paitoihimme ja japanilaisiin lippiksiimme, jotka on suunniteltu suurimpien K-pop-idolien mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *