Japanilainen Blogi

Japanilainen Haori : Kaikki tästä vaatteesta

Japanilainen Kimono

Oletko hiljattain havainnut tämän sanan olemassaolon? Mietitkö, mitä tämä vaatetyyppi on? Tai ehkä tiedät jo, että se on hyvin erityinen japanilainen kimono, mutta haluat tietää siitä enemmän ja miten sitä käytetään? Sitten olet oikeassa paikassa!

Kanka Japan on erikoistunut japanilaiseen perinteiseen muotiin ja streetwear vuodesta 2019 lähtien, ja se tuntee täydellisesti tämän suositun japanilaisen urbaanin muodin, josta on tulossa yhä enemmän viruksia Euroopassa.

Tässä artikkelissa löydät:

 • Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää tästä vaatteesta
 • Kuinka käyttää ja taittaa se täydellisesti
 • Ero muihin samankaltaisiin kimonoihin (kuten hanteniin tai happiin).
 • Mistä sitä voi löytää Japanin ulkopuolella, Suomesta.

Kun olet lukenut tämän artikkelin loppuun, et vain tiedä, mikä haori on, jos et vielä tiennyt, vaan tiedät myös täydellisesti, milloin ja miten käyttää sitä, jotta voit yhdistää tämän asun koko urheiluvaatekaapin kanssa. Haori-kimono ei enää pidä salaisuuksia sisällään, ja tiedät täydellisesti, miten japanilaiset käyttävät sitä jokapäiväisessä elämässä.

Mutta puheet riittävät, aloitetaan!

Japanilainen Kimono-takki

Mikä on Haori?

Haori on perinteinen japanilainen lyhyt takki, jossa on väljä istuvuus. Pituus voi olla sama kuin tavallisella takilla, ja se voi ulottua reiden puoliväliin asti. On jopa sellaisia, jotka voivat ulottua vasikkaan asti.

Toisin kuin kimonot, ne eivät ole suljettuja, vaan ne ovat yleensä avonaisia, vaikka joissakin on nauha niiden välissä. Päällinen on perinteisesti silkkiä, ja se on yleensä vuorattu silkillä ja joskus puuvillalla tai polyesterillä. Nämä kankaat ovat edelleen miellyttävimpiä käyttää kesällä, koska ne ovat kevyitä ja läpäiseviä.

Ensimmäiset vanhanaikaiset haorit olivat yleensä ulkopuolelta yksinkertaisia ja sisäpuolelta koristeltuja. Tämä johtuu siitä, että Edo-kaudella rikkauksien pröystäilevä esittely oli kiellettyä ja sitä pidettiin epäkunnioittavana.

Haori-kimonoja voivat käyttää sekä miehet että naiset, vaikka sukupuolten välillä on pieniä tyylieroja. Sinun on vain löydettävä itsellesi sopiva haori!

Haori alkuperä

Alun perin haori-vaatteita käyttivät Sengoku-kaudella (noin 1500-luvulla) taisteluvarustukseen varustautuneet soturit suojautuakseen kylmältä.

Myöhemmin geishat tekivät niistä suosittuja naisten keskuudessa, jotka käyttivät niitä kimonoissaan muotiasusteena. Koska tähän asti niitä käyttivät aina miehet, naiset pitivät niitä aina erityisen tyylikkäänä vaatekappaleena.

1700-luvulta lähtien haorit yleistyivät niin paljon, että ne koristeltiin perheiden vaakunoilla, ja niitä voi nähdä perinteisissä seremonioissa. Samuraiden maskuliinisten esineiden muuntaminen kaikille japanilaisille sopiviksi asuiksi tarkoittaa, että haoreilla on pitkät perinteet japanilaisessa kulttuurissa ja että ne sopivat täydellisesti klassisiin vaatekaappeihin.

kaksi japanilaista yllään haori

Miten tätä vaatetta käytetään?

Tätä lyhyttä kimonoa käytetään tietysti aivan kuten mitä tahansa kimonoa, paitsi että ne ovat harvoin kiinni.

On myös parempi käyttää niitä hieman tavallista kokoa suurempia, sillä ne peittävät vain muut vaatteet, kuten t-paidat.

Erityisesti sinua varten tässä on pieni luettelo vaatteista, jotka sopivat asuusi.

T-paidan kanssa

Entä jos yhdistät sen johonkin neutraaliin tai tyhjään t-paitaan? Useimmissa tapauksissa naisten haorissa on kirkkaita kuvioita ja värejä, ja miesten haorissa on enemmän pehmeitä tai tummia värejä.

Jotta et näyttäisi sateenkaarelta tai diskopallolta, sinun on oltava varovainen näiden kahden asun yhdistelmän kanssa.

Jotta t-paitasi tai toppisi ei häiritsisi haorien kiiltoa, suosittelemme tyhjiä värejä, kuten harmaata, mustaa tai valkoista. Voit myös valita värin, joka sopii yhteen haorin kanssa, se on sinusta kiinni.

Mekon tai pitkän hameen kanssa

Etsitkö pehmeämpää ilmettä? Yhdistä haori pitkän hameen tai polvipituisen hameen kanssa. Nämä sopivat täydellisesti yhteen haorin kanssa, hyvin ainutlaatuinen yhdistelmä. Sen käyttäminen mekon alla voi myös olla varsin hyvä vaihtoehto, kunhan noudatat samoja värisääntöjä kuin t-paidoissa. Joskus on uskallettava näyttää erilaiselta.

Haori Takki Kissa

Shortsien kanssa

Jos olet huolissasi kuumasta säästä, älä ole huolissasi, sillä haori-takki on kevyt, joten voit käyttää sitä sekä kesällä että keväällä.

Tärkeintä on, mitä muita vaatteita käytät haorin kanssa. Shortsit ovat ihanteelliset kesällä.

Haluatko pienen salaisuuden, jolla voit valita parhaan yhdistelmän kesäksi? Kokeile yhdistää se kirkkaisiin shortseihin ja neutraaliin yläosaan. Näin et vain tunne oloasi mukavaksi tässä säässä, vaan pysyt myös tyylikkäänä ja hienostuneena.

Lyhyen Kimonon ostaminen

Houkutteleeko sinua ostamaan haori kimono itsellesi tai rakkaallesi? Se voi olla hyvä ajatus, mutta sitä ennen sinun on otettava huomioon useita asioita, jotta et kadu ostoasi.

Anna meidän tällä kertaa opastaa sinua ja selittää, miten löydät itsellesi sopivan takin ja mistä löydät sen.

Asiat, jotka on otettava huomioon ennen Haori ostamista

Haoria ostaessasi on otettava huomioon useita tärkeitä asioita. Ensimmäinen asia on kankaan laatu. Nykyaikaiset lyhyet kimonot on yleensä valmistettu polyesteristä, kun taas silkki-horit ovat yleensä paljon vähemmän valmistettuja, joten jos haluat tehdä kimonon aidosta silkistä, sinun kannattaa tutustua vintage-horiin.

Kun etsit vintage-haoria, tarkista katon kunto huolellisesti. Voit hankkia tuotteen hyvämaineiselta myyjältä tai analysoida kankaan itse. Muista tarkistaa kaulus, sillä sieltä löytyy usein tahroja. Älä myöskään unohda, että silkkiä ei voi oikeastaan pestä, joten sinun on syytä tarkistaa haori-takin väri ja kiilto.

kimono haori malli

Mistä voin ostaa Haori?

Löydät monia haori-takkeja verkkokaupastamme! Tarjoamme sinulle ainutlaatuisen tyylin, jossa yhdistyvät katuvaatteet ja tämän vaatteen perinteisempi puoli, jotta erottuisit arjessasi.

Jos sinulla on joskus tilaisuus matkustaa Japaniin, voit myös käydä Tokion alueen perinteisissä kaupoissa ja löytää perinteisiä käsintehtyjä silkki-haoreja.

Mitä eroa on Haori, Hanten ja Happi välillä?

Oletko nähnyt muita samankaltaisia takkeja ja kimonoja ja haluat tietää, mitä eroa niiden välillä on? Itse asiassa on olemassa useita perinteisiä japanilaisia takkeja, joilla kaikilla on erilaiset käyttötarkoitukset.

Esimerkiksi hanten pidetään vähemmän muodollisena ja ylellisenä takkina kuin haoria, ja se on alun perin suunniteltu enemmänkin työntekijöille, jotka viettävät paljon aikaa ulkona. Siksi se sopii hyvin kylmiin päiviin tai yöksi, sillä se on pehmustettu, joten voit helposti korvata tavallisen talvitakin jollain ainutlaatuisella.

Happi on samankaltainen kuin Hanten, mutta sitä käyttää yleensä henkilökunta, joka viettää päivän sisätiloissa, joten se on paljon kevyempi. Niissä on yleensä yksinkertainen kuvio, joka on kudottu puuvillakankaaseen ja värjätty yksiväriseksi. Happi-takkeja käytetään nykyään lähinnä festivaaleilla, mutta ne ovat myös loistava vaihtoehto kevät- tai syystakeille.

Hanten ja happi ovat tyyliltään ja koristelultaan hyvin samankaltaisia, joten niitä voidaan yleensä käyttää keskenään, kun taas haorit ovat hyvin koristeellisia, mutta ne voivat maksaa satoja Ruotsin kruunuja, koska niissä käytetään korkealaatuisia kankaita.

moderni haori

Miten haori taitetaan?

Haori taittaminen ei ole yhtään sen helpompaa kuin sen taittaminen, tässä kerrotaan miten:

 1. Aseta takki tasaiseksi etupuoli ulospäin.
 2. Taita kauluksen oikea puoli ja kiinnitä huomiota taitteeseen.
 3. Tuo takin molemmat sivut yhteen ja säädä kulmat (kauluskankaan on oltava sisäpuolella ja seurattava taitteita).
 4. Aseta vaatteen sivut vastakkain ja tasoita taitteet.
 5. Taita vasen paneeli oikean paneelin päälle.
 6. Seuraa taitteita ja taita vasen hiha keskimmäisen paneelin päälle.
 7. Tee sama toiselle hihalle.
 8. Taita takki lopuksi kahtia pituussuunnassa.

Ihanteellinen asu, jossa yhdistyvät Streetwear ja Japanin perinteinen puoli.

Kuten huomaat, nykypäivän haori on aivan erilainen kuin ennen. Alun perin se oli tarkoitettu peittämään ja suojaamaan sotilaiden ja kaikkien muiden Japanin asukkaiden vaatteita, mutta nykyään se on trendikäs vaate, joka toimii enemmänkin kuin pusero, joka täydentää t-paitaa, farkkuja tai verkkareita tai mekkoa tai hametta.

Vaate, joka on sekä trendikäs että liittyy edelleen japanilaisiin perinteisiin. Täydennä vaatekaappiasi yhdellä näistä kevyistä ja hengittävistä kesävaatteista, jotka vahvistavat tyyliäsi ja intohimoasi Japania kohtaan. Tutustu viipymättä japanilaisten haorien kokoelmaan klikkaamalla alla olevaa kuvaa!

haori

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *