Japanilaiset Syömäpuikot

Olitpa japanilaisten syömäpuikkojen käsittelyn asiantuntija tai aloittelija, löydät varmasti oikean syömäpuikkoparin tästä mallistosta.

Täydelliset japanilaiset syömäpuikot ramenille

Syömäpuikot, joita japaniksi kutsutaan myös hashi, ovat parhaita Aasian maissa saatavilla olevia ruokailuvälineitä. Niiden alkuperä juontaa juurensa 1600-1200 eKr. Kiinaan, jossa niitä käytettiin alun perin ruoanlaittovälineinä tai tulen pitämiseen tulessa, mutta kun Kiina joutui talouskriisiin, syömäpuikot löysivät tiensä pöytään.

Rautaisista ruokailuvälineistä oli tullut liian kalliita, joten ihmiset alkoivat valmistaa puisia syömäpuikkoja, jotka olivat paljon halvempia. Ajan myötä syömäpuikkojen käyttö yleistyi Aasian maissa, ja niiden muoto mukautui kunkin maan kulttuuriin.

Japanissa syömäpuikot ovat lyhyitä (noin 20 cm), ja niiden pää, jolla ruokaan tartutaan, on terävä, toisin kuin muissa aasialaisissa syömäpuikoissa.

Joillekin meistä eurooppalaisista näiden välineiden käsittely on käsittämätöntä, kun taas toiset osaavat käsitellä japanilaisia syömäpuikkoja erittäin näppärästi. Kun olet oppinut sen, käytettävissäsi on koko maailma toteuttamiskelpoisia ja monipuolisia liikkeitä. Muutamalla yksinkertaisella syömäpuikolla voit leikata, sekoittaa, rullata, valuttaa ja erottaa ruokasi.

Myymälästämme löydät lakattua puuta olevia japanilaisia syömäpuikkoja, joissa on yksinkertainen muotoilu, toisia, joissa on koneistettu kahva, tai japanilaisilla kuvioilla koristeltuja syömäpuikkoja. Täydentääksesi japanilaista illallistarjoiluasi tai tarjotaksesi sitä ystävillesi, sinulla on mahdollisuus ostaa japanilaiset syömäpuikkomme 5 parin syömäpuikkojen laatikossa.

Kuinka käyttää japanilaisia syömäpuikkoja?

  • Aseta ensimmäinen syömäpuikko rengassormen viimeiseen sormihaarukkaan ja aseta puikon paksu pää peukalon ja etusormen väliseen reikään. Tämä syömäpuikko on yhä kiinni.
  • Tartu toiseen syömäpuikkoon kuin lyijykynään, etu-, keski- ja peukalosormien välissä. Tämä on keppi, joka liikkuu.
  • Harjoittele pienten ruoka-aineiden poimimista lautaselta käyttämällä syömäpuikkoja pihdeinä.

Joitakin kulttuurisääntöjä, joita kannattaa noudattaa syödessä japanilaisilla syömäpuikoilla:

Kun syöt japanilaisilla syömäpuikoilla, sinun on tartuttava ruokaan varovasti ja vietävä se sitten suuhusi. Älä koskaan käytä syömäpuikkoja ruoan työntämiseen tai tökkäämiseen.

Älä koskaan työnnä syömäpuikkoja pystysuoraan riisikulhoon, älä koskaan anna ruokaa kenellekään syömäpuikosta syömäpuikkoon äläkä koskaan ristiin syömäpuikkoja. Kaikki nämä eleet on buddhalaisuudessa varattu kuolleiden ja esi-isien palvontaan. Näiden eleiden tekeminen pöydässä olisi merkki huonosta onnesta tai huonoista enteistä. Et halua luoda hautajaistunnelmaa pöytään.

Syömäpuikkoja käytetään vain syömiseen, joten muita eleitä on vältettävä, kuten niiden nuolemista, niiden käyttämistä hammastikkuina, niillä piirtämistä tai syömäpuikkojen lentämistä lautasen yli päättämättä, mitä ottaa. Jotta et näyttäisi töykeältä, sinun tulisi kunnioittaa näitä japanilaisen keittiön tapoja.

Nyt kun sinulla on nämä pääsäännöt mielessäsi, voit mennä nauttimaan hyvää ramenia japanilaisen ruokakulttuurin sääntöjen mukaisesti.

Oletko suunnitellut sushi-juhlia? Pakkaa ruostumattomasta teräksestä valmistetut haarukat ja kertakäyttöiset omenat ja vaihda niiden tilalle hienot japanilaiset syömäpuikot, jotka kestävät vuosia. Tämä teräväkärkinen työkalu sopii täydellisesti nuudeleiden, raviolien tai makien nappaamiseen. Lisää wasabia ja soijakastiketta, ja pääset japanilaiseen ravintolaan Tokion keskustaan.